BOLÍVIA en grup

15 dies / sortida: diumenge 5 d agost d 2018

Preu per persona: 4.790€

Bolívia en grup

Viatge en grup a Bolívia en grup

Amb extraordinàries belleses naturals, abrupta, complexa i una mica irritant, el país és un dels països més variats i desconcertants d’Amèrica del Sud. Descobreix Bolivia en grup! (Lonely Planet)

NATURA

Bolívia és un lloc salvatge, i tant els amants de la natura com els estetes i poetes trobaran paisatges i viuran experiències que no es veuen en molts altres llocs del planeta.

RIQUESA ÍNDIGENA

La fondària i riquesa cultural, històrica i espiritual de la nació més indígena de l’Amèrica Llatina és sorprenent.

BARREJA DE CULTURES

Bolívia és un país extraordinari per conèixer una heterogènia barreja de pobles. Aquí es conserven cultures amenaçades i idiomes que podrien desaparèixer en el curs de la nostra vida.

TRADICIONS

Els bolivians mantenen tradicions i creences que es remunten als dies dels reis inques i els sacerdots cosmòlegs de Tiahuanaco.

BIODIVERSITAT I AVENTURA

Cada segon de cada dia és una aventura a Bolívia. Des dels Andes fins a la vora de l’Amazones, les excursions segueixen antigues rutes inques, mentre que durant les travessies fluvials pel cor de l’Amazones se sent l’escandalosa guirigall dels micos i es coneix una biodiversitat que deixa aclaparat.

Itinerari

05 agost 2018
Barcelona – Santa Cruz
Sortida al migdia de l’aeroport de Barcelona Terminal 1.
Vol en direcció a Santa Cruz de Bolívia. Sopar i nit a bord.

06 agost 2018
Santa Cruz – Concepción
Arribada a Santa Cruz a les 05:30 hores i sortida des de l’aeroport a la població de Cotoca, on estirarem les cames i amb una mica
de sort podrem fotografiar de prop als mandrosos de la plaça i gaudirem d’un esmorzar típic al mercat. Continuarem el viatge cap a Concepción, on arribarem sobre les 13:30 hores. Dinar i descans.

A les 18:30 hores sortim de l’hotel cap a l’Església de Concepción on podrem assistir a la missa de les 19:00h. Després gaudirem també del concert privat de música misional a càrrec de l’orquestra de Concepción (encara que el concert sigui privat, normalment es realitza en un lloc públic com és l’església per a una millor ressonància, per la qual cosa és probable que hi hagi altres persones, normalment gent del poble que s’acosta a gaudir del concert). Sopar i allotjament a l’hotel.

07 agost 2018
Concepción – San Javier – Santa Cruz
Esmorzar a l’hotel. 
Visita de l’Església de Concepción, considerada una joia missional, la façana i el campanar de fusta de la qual són els elements més destacats del conjunt arquitectònic. Visita al museu missional, el més complet de la regió, on comprendrem la història i el context d’aquesta mostra viva d’unió ferma, juntament amb la voluntat, l’art missional i els valors indígenes preexistents. Sens dubte, és una obra humana excepcional donada les seves expressions arquitectòniques, la música missional arrelada a la població indígena i la pròpia dinàmica del poble tan articulada a la seva història. Sortida a San Javier. De camí, dinarem a la Pedres del Paquío per gaudir del bell i peculiar paisatge del qual farem fotografies.

Un cop a San Javier, visitarem la primera i més antiga missió a la regió de Chiquitos, fundada pels jesuïtes el 1691. Coneixerem la seva església adornada amb columnes tallades en fustes, on destaquem el retaule major, els confessionaris i el campanar. Tornada a Santa Cruz. Sopar i allotjament al l’hotel.

08 agost 2018
Santa Cruz – Sucre
Esmorzar a l’hotel.
Trasllat, amb guia, a l’aeroport per agafar el vol a Sucre. Acomodació a l’hotel i dinar. A la tarda, coneixerem la Casa de la Llibertat, bressol de la Independència de Bolívia; el Museu dels tèxtils ASUR en el qual apreciarem l’art tèxtil de les comunitats Tarabuco i J’alka (assentades als voltants de Sucre) i l’Església de San Felipe Neri, última església construïda en la colònia i l’única d’estil neoclàssic a la ciutat de Sucre. A la nit gaudirem d’un sopar i un espectacle Folklòric anomenat Orígens Bolivians, una alternativa per tenir un contacte amb la cultura boliviana que pretén enriquir l’estada del turista amic a Sucre, la Ciutat Blanca. Mostra de tradició i cultura fusionades en música, ritmes, i colors que fan a aquest país únic. Experts ballarins, a través de la diversitat de música, dansa, màscares i vestimenta, el portaran a descobrir el poble bolivià en un viatge imaginari per altiplans, valls i planes. Allotjament a l’hotel.

09 agost 2018
Sucre – Potosí
Esmorzar a l’hotel.
A continuació, trasllat privat a Potosí. Acomodació a l’hotel. Dinar. A la tarda, visita de la ciutat. Hi destaquem la Casa de la Moneda, l’edifici més important de l’arquitectura civil colonial a Amèrica del Sud. Sopar i allotjament a l’hotel.

10 agost 2018
Potosí – Uyuni – Colchani
Esmorzar a l’hotel. Al matí, visitarem les mines del Cerro Rico de Potosí, sosteniment de l’economia mundial durant la colònia i tomba de milers d’indígenes que van lliurar la seva vida per extreure les riqueses de les seves entranyes. Precisament durant el recorregut ingressarem als esvorancs i bocaminas per apreciar el sacrificat treball dels miners que segueixen explotant les vetes del Sumaj Orko. Dinar en un restaurant local.  Sortida en privat per carretera asfaltada a Uyuni. Arribada a Uyuni i continuació fins a Colchani, situada a la vora del Salar i on es troba l’hotel de Sal on passarem la nit. Sopar i allotjament a l’hotel, en habitacions de sal i semisal.

11 agost 2018
Colchani – Tahua
Esmorzar a l’hotel.
Avui tindrem un inoblidable viatge a través de 12.000 km² de fantàstics paisatges de sal (prepareu les càmeres!). L’enlluernador mantell blanc del Salar de Uyuni s’assembla a una immensa glacera. A l’hivern (temporada seca, de maig a octubre), quan s’endureix la superfície, apareixen figures gairebé geomètriques formades per les partícules de sal aglomerades en polígons. A l’estiu (temporada d’aigües, de novembre a abril) el desert salí es transforma en un gegantí mirall que es fon al cel més pur d’Amèrica. Ingressarem al salar per Colchani, on visitarem una de les fàbriques de sal i rebrem una explicació de l’economia familiar de la sal, que regeix la vida del poble en base a una organització cooperativista. Realitzada aquesta visita, entrarem al Salar on ens aturarem en els Monticles de Sal i admirarem la impressionant vista. A continuació, tindrem el privilegi de visitar la Isla Incahuasi i el seu centre d’atenció al turista. Aquest compta amb un sender d’ascensió al cim que es torna en un extraordinari mirador de 360 ​​graus i que sorprèn per la quantitat de cactus gegants que poblen l’illa. Aquesta és també una mostra manifesta de la roca, semblant a lava volcànica petrificada sobre les roques, l’origen de la qual és el “Alga Azul” o “Estromatolitos Fósiles”, un dels testimonis de vida més antics de la terra. Els bacteris subaquàtics que els han format s’han desenvolupat en les èpoques de l’Estany Michín (40 mil anys enrere) i del Llac Tauka (11 mil anys enrere) que van mantenir a tota l’illa sota l’aigua.

Tindrem un dinar-picnic a l’illa i després enfilarem cap a la dominant i màgica figura del Volcà Thunupa, a les faldilles del qual es troba Tahua. Arribada i acomodació a l’hotel. Sortida en cotxe cap a la població de Coquesa, a l’est, des d’on iniciarem l’ascens en 4×4 per guanyar una apreciable alçada en el Thunupa, des d’on les vistes del Salar Monumental són impressionants. Iniciarem una brevíssima caminada per veure el Chullpar, cova amb enterraments antics, en què un guia local ens explicarà la història de les mòmies. A la tornada, visitarem el Museu Chantani, amb la seva mostra de ceràmica, de formes capritxoses de pedres que s’assemblen a animals i de mòmies silencioses relacionades amb els enterraments antics d’aquestes terres. Retorn, sopar i allotjament a l’hotel.

12 agost 2018
Tahua – Ojo de Perdiz
Esmorzar a l’hotel.
Participarem en una experiència de pasturatge de llames, per conèixer més de prop aquests curiosos animals i la importància en la vida diària dels seus habitants. Avui ens dedicarem al Salar Sensual, desconegut pel turisme. Per la crosta de sal dirigirem el nostre 4X4 cap Ch’jini, un lloc molt poc visitat malgrat la seva bellesa sense igual. Si s’animen, podran ascendir al turó “catedral”, monticle d’aproximadament 40m d’alçada on es troben la Pukara o les runes de pedres apilades: residències, sitges i miradors presumeixen que es tracta d’un fort d’una antiga civilització seguida de la Tiwanacota. El desafiament d’ascendir a la cresta de la “catedral” (amb senzills però garantits mitjans de seguretat), és una oportunitat per destil·lar adrenalina per tal de gaudir d’uns dels miradors més excepcionals del món. A continuació, visitarem la cova de Ch’jini, resultant d’una formació geològica subaquàtica amb cossos calcaris, producte de la dissolució de carbonat de calci al contacte amb les aigües subterrànies i meteòriques formades en l’etapa prèvia a les glaciacions fa 16.000 anys. La bellesa i fragilitat d’aquestes formacions geològiques han obligat a la comunitat a organitzar la visita en petits grups no majors a 5 persones.

Aquesta regió representa un racó íntim del Salar Sensual, d’incomparable bellesa paisatgista, però també d’una presència espiritual que emana de les edificacions de pedra, de més de mil anys d’antiguitat que ens fa pensar sobre la manera de viure de les poblacions ancestrals. A continuació, tindrem el privilegi de creuar de nord a sud la part més bella del desert blanc, el Salar Sensual, lluny de la ruta usual dels turistes, dirigint-nos cap a la badia de les Islas Campanas dominada per la imatge del Volcà Caltama configurant un entorn paisatgístic increïble. Abandonarem el Salar sortint per Charagua, lloc on ens aturarem a visitar els seus corrals de cabres, d’estètica destacable, ja desaparegudes per la disminució del règim de pluges. Continuació fins arribar al Pueblo Quemado de San Pedro de Quemes, on deixarem el cotxe per recórrer els seus breus carrerons i edificacions que han inspirat al restaurant on dinarem.

A la tarda, ens dirigirem cap a les llacunes Cañapa, Hedionda, Chiarkota, Honda i Ramaditas, on gaudirem de la presència d’una gran quantitat de flamencs, de les tres espècies existents a la zona. Altres aus, com gavines andines i ànecs acompanyen els flamencs en aquestes llacunes flanquejades per volcans freqüentment nevats que en descendir presenten un faldó verd per acabar en els colors ocres que els vents han anat dibuixant en mil·lennis, o en els rars colors provinents del bòrax i sofre d’aquestes estranyes llacunes. Incursionarem en superfícies desèrtiques de sorra i pedreta d’enorme extensió, sense rutes, gairebé sense direcció. Aquests deserts fantàstics són amos de tota la paleta de terracotes. Vermells, taronges, ocres, bronzes, cafès i beixos se succeeixen en cada revolt del camí, barallant-se l’atenció del viatger. Davant de la més impressionant d’aquestes paletes de colors es va aixecar l’hotel on soparem i ens allotjarem.

13 agost 2018
Ojo de Perdiz – Uyuni – La Paz
Esmorzar a l’hotel.
Sortirem d’hora a la matinada cap a un primer contacte amb la Reserva de Flora i Fauna Andina Eduardo Avaroa per visitar l’Arbre de Pedra. A continuació, farem una parada a la Laguna Colorada per observar la seva gran població de flamencs, que pernocten al seu gelat mirall d’aigua. Prosseguirem cap als Guèisers de Sol de Matí. Aquest serà el punt més elevat de la ruta, prop de 5000 msnm. Recorrerem fumaroles sorolloses i gorgs on sembla bullir la terra en fangs vermellosos, grisos i escarlates en les seves mateixes ribes. El desert i el Salar de Chalviri és un altre escenari de gran valor paisatgístic que combina el blanc de la neu, l’ocre del desert, el blau de l’aigua i el blanc del bòrax. En un dels seus racons podrem prendre un bany a les Termas de Polques.

En allunyar-nos tindrem l’escenari de les Damas del Desierto i els pics andins amb detalls perfectes en formes i colors, de roques que han resistit al vent. I una altra vegada, ja com un excés, la Llacuna Verda, al peu del Volcà Licancabur, una altra de les perles de la Reserva. Ens acomiadarem de les últimes llames i vicunyes, que ens hauran acompanyat en el recorregut des del principi i seguirem buscant el suri o nyandú andí, fins a l’últim moment, que no sempre es deixa albirar. Durant la tornada a Uyuni, travessarem les poblacions de Villamar, Alota, Culpina i San Cristobal per finalment arribar al nostre destí.

Trasllat a l’aeroport d’Uyuni, des d’on surt el nostre vol a La Paz. A l’arribar, sopar i allotjament a l’hotel.

14 agost 2018
La Paz – Yungas – La Paz
Esmorzar a l’hotel.
Sortida de la ciutat de La Paz cap al cim nevat a 4.500 m.s.n.m, la carretera travessa un pas en la serralada i descendeix cap als Yungas. En aquesta ruta, veurem diferents pisos ecològics i paisatges espectaculars, des de les muntanyes nevades fins a les selves situades a 1.400. m.s.n.m. Aquest impressionant descens el farem per la coneguda Carretera de la Mort, que des que es va fer la nova carretera ja no és molt transitada, quedant gairebé exclusivament per al turisme. La diferència d’altituds i climes fa que aquesta sigui una regió d’alta biodiversitat. Dinar a la hisenda Shanti, un lloc molt particular.

A la tarda, visitarem les plantacions de cafè i coneixerem com es produeix un dels millors cafès del món. Tornada a La Paz, sopar i allotjament.

15 agost 2018
La Paz – Tiwanaku – Copacabana
Esmorzar a l’hotel.
Sortida de La Paz per carretera asfaltada fins al complex arqueològic de Tiwanaku. Coneixerem la cultura tiwanakota, una magnífica i antiga civilització americana, el centre de la qual es va situar, a una alçada de 3.844 metres sobre el nivell del mar. La creació de Tiwanaku és objecte d’estudi d’historiadors i antropòlegs i constitueix un veritable enigma. En el complex visitarem, entre altres coses, Akapana; Kalasasaya, el temple cerimonial més important del conjunt arqueològic del Tiwanaku i el Monòlit Bennett, el més gran de Tiwanaku (7.30m d’alt per 1.20m d’ample). Continuació cap al Lago Titicaca, travessant l’estret de Tiquina. Farem diverses parades per apreciar les vistes de la Serralada Real dels Andes. Arribada a Copacabana i acomodació a l’hotel. Visita d’aquesta pintoresca població situada a la vora del Llac Titicaca i de la seva Basílica. Sopar i allotjament a l’hotel.

16 agost 2018
Copacabana – Isla del Sol
Esmorzar a l’hotel.
Embarcament en vaixell a motor i navegació cap a l’Isla del Sol. Visita i caminada per l’illa, el bressol de l’imperi Inca, coneixerem, entre d’altres coses, la font i l’escalinata sagrada de Yumani. En tota la caminada per l’illa gaudirem d’espectaculars vistes del Lago Titicaca, el llac navegable més alt del món. Allotjament en un Ecolodge.

*A l’Isla del Sol no hi ha vehicles, de manera que tot es fa caminant. Les caminades i l’altura són sempre una mica exigents, així doncs, si no desitgen caminar es poden fer algunes parts en vaixell. Recomanem deixar l’equipatge que no vagin a utilitzar a l’hotel de Copacabana i portar només el necessari per a la nit a l’illa.

17 agost 2018
Isla del Sol – Yungas-La Paz
Esmorzar a l’hotel.
A continuació,  baixarem fins arribar a la platja, on embarcarem rumb a l’Isla de La Luna, on es visita el temple de Les Verges incaiques i el denominat Ajllahuasi de Caotí. Retorn a Copacabana en vaixell, dinar i a continuació trasllat en privat fins a La Paz. Sopar i allotjament a l’hotel.

18 agost 2018
La Paz – Santa Cruz
Esmorzar a l’hotel.
Al matí farem un city tour per la sorprenent ciutat de La Paz, on coneixerem el seu Mercado Brujo, els seus principals museus i monuments i la
Vall de la Lluna. També gaudirem d’un passeig en el telefèric més alt del món, que ens oferirà increïbles vistes d’aquesta ciutat. Els seus contrastos i peculiaritats l’han fet ser nomenada com una de les set Ciutats Meravella del Món. Dinar en el restaurant de l’hotel.

A la tarda, sortida cap a l’aeroport per agafar el vol amb destinació a Santa Cruz. Arribada i trasllat a l’hotel. Sopar de comiat en un restaurant típic. Allotjament a l’hotel.

19 agost 2018
Santa Cruz – Madrid
Esmorzar a l’hotel.
A l’hora convinguda
, ens traslladaran fins a l’aeroport per agafar el vol de tornada a casa. Sopar i nit a bord.

20 agost 2018
Madrid – Barcelona
Esmorzar a bord. Arribada a Madrid, trànsit i enllaç amb el vol a Barcelona. Arribada a l’aeroport del Prat a primera hora del matí. 

Fi dels nostres serveis.

Preus

HABITACIÓ DOBLE
Preu per habitació doble
4.790€
(per persona, taxes incloses)

CLASSE BUSINESS
Suplement business avió
1.800€
(per persona, taxes incloses)

HABITACIÓ INDIVIDUAL
Suplement individual
730€
(per persona, taxes incloses)

Què inclou

TRANSPORT
Bitllets d’avió internacionals i domèstics, trasllats en privat segons programa.

ALLOTJAMENT I RÈGIM
14 nits d’allotjament en Pensió Completa.

EXCURSIONS I VISITES
Guia acompanyant des de Barcelona, guies locals, excursions i entrades detallades a l’itinerari.

ALTRES
Taxes aèries incloses (subjectes a dia d’emissió), propines i assegurança d’anul·lació i viatge.

NO INCLOU
Begudes ni maleters i tot el que no estigui indicat a l’apartat anterior.

Hotels

Santa Cruz: Hotel Boutique Senses.

Concepción: Gran Hotel Concepción.

Sucre: Hotel Samary.

Potosí: Hotel El Coloso.

Colchani: Hotel Luna Salada.

Tahua: Hotel Tayka de la Sal.

Ojo de Perdiz: Hotel Tayka del Desierto.

La Paz: Hotel La Casona.

Copacabana: Hotel Rosario del Lago.

Isla del Sol: Ecolodge La Estancia.

Fotografies

 • Bolívia en grup
  Llamas, fauna local a Bolívia
 • Bolívia en grup
  4x4 al Salar
 • Bolívia en grup
  El Alto
 • Bolívia en grup
  El monument Dakar al Salar d'Uyuni
 • Bolívia en grup
  Paisatges a Bolívia
 • Bolívia en grup
  Salar d'Uyuni i flamenc

 

 

 

Descarrega el resum del viatge en PDF
Reservar

Els comentaris estan tancats.