Flores de cerezo en Japón

Art i flors de cirerer, viu la primavera al Japó!

Recomanacions Beatgers

Ja la tenim aquí! Avui a les 17:15 hores comença la primavera, així ho ha determinat l’Observatori Astronòmic Nacional, que se serveix del mètode astronòmic per datar amb exactitud el moment en el qual canviem d’estació. La nova estació s’inaugura amb el pas del sol a través de l’equador celeste. I per donar-li la benvinguda com es mereix viatgem fins al Japó, on està a punt de començar la sensacional temporada de les flors de cirerer.

Flors de cirerer al Mont Fuji

Es tracte d’un espectacle únic. Parcs, camps i ciutats arran de tot el país es cobriran amb els pètals roses dels cirerers. La ciutat de Tòquio ens proposa traslladar-nos a l’època Edo amb el Festival Sakura, que té lloc entre el 16 de març i el 15 d’abril. Música, decoració dels edificis, exposicions, mostres de cuina japonesa ens permetran viure l’autèntica experiència del Hanami, que vol dir en japonès “Observar les flors de cirerer”.

Tradició mil·lenària

De sud a nord, des del mes de març a Okinawa fins al mes de maig a la illa de Hokkaido. El bon temps fa florir els cirerers, Sakura en japonès, una tradició que porta a tots els japonesos a esperar cada any l’època de la florida per celerar-la en forma de pícnics gaudint en família, amics o companys de treball. De tradició mil·lenària i amb origen en el Període de Nara com a entreteniment imperial i de l’aristocràcia. Va ser en l’època Edo quan aquesta es va estendre entre els Samuráis i el poble pla, arribant fins als nostres dies com un espectacle fascinant i ple de simbolisme.

 

» Recomanacions Beatgers » Art i flors de cirerer, viu...

, , , , , , , 20 de març de 2018

Els comentaris estan tancats.